Fõoldal

Céginformáció

Napelemes berendezések

Többcélú áramforrások

Érzékelõk

Aktuális

 


A SOLART-SYSTEM KFT többcélú napenergiás berendezései.


Tartalomjegyzék:

TÖBBCÉLÚ NAPELEMES AUTONOM OKTATÁSI ÁRAMFORRÁS

HORDOZHATÓ NAPELEMES ÁRAMFORRÁS ÉS MÉRÖMÜSZER

TÖBBCÉLÚ NAPENERGIÁS MELEGVÍZTERMELÖ OKTATÁSI EGYSÉG

              


TÖBBCÉLÚ NAPELEMES AUTONOM OKTATÁSI ÁRAMFORRÁS

  • Elsősorban oktatási célra tervezte a SOLART-SYSTEM KFT ezt a napelemes autonóm áramforrást, amely különböző földrajzi környezetben telepítve nem csak a napenergia hasznosítás oktatásának kiváló eszköze, hanem széleskörű áramellátási feladatok megoldására is alkalmas. Programozott és távoktatáshoz használt kommunikációs eszközök, rádiók, televíziók, video berendezések, számítógépek és egyéb oktatási segédeszközök, valamint ivóvízellátáshoz, öntözéshez, világításhoz szükséges villamos energiát is biztosítja.
  • A SOLART-SYSTEM KFT berendezésének fölépítése olyan, hogy a kb. 2m2 összfelületü napelemek állítható dölésszögü korrozióálló alumínium tartószerkezetre vannak szerelve. Az alumínium tartószerkezet a felállításhoz és rögzítésre alkalmas korrózió védelemmel rendelkező acél talpakhoz csatlakozik. A zárt csatlakozó szekrény, amelyben a kimeneti és mérési pontok csatlakozása is kialakításra került és a szabályozó elektronikát, valamint az elektronikus programkapcsolót is magába foglalja az akkumulátorokkal együtt a hátsó acél talpon van.

§         Névleges feszültség 24 VDC

§         Legnagyobb terhelőáram 12 ADC

§         Napelemek összteljesítménye 240 Wp

§         6 programozható heti programpár

§         Dőlésszög 30-60 fok között 5 fokos lépcsökben állítható

§         Számítógép csatlakoztatás RS 232

§         Kecskemét térségében felállítva az éves termelt villamos energia 250 kWh

ˇ         A SOLART-SYSTEM KFT  berendezése olyan kialakítású, hogy nagyobb villamos energia igény esetén több berendezés összekapcsolható!

ˇ         A SOLART-SYSTEM KFT berendezése 230 VAC 50Hz-es kivitelben is szállítható!

      


HORDOZHATÓ NAPELEMES ÁRAMFORRÁS ÉS MÉRÖMÜSZER

ˇ    Szabad terepen történő vizsgálatoknál, üzembe helyezésnél általában szükség van villamos energiára. Sok esetben az energia igény nem nagy, mert csak mérömüszereket, adatgyüjtöket, kis számítógépeket (laptop-ok, notebook-ok) és egyéb kisberendezéseket, segédeszközöket kell üzemeltetni. Az igényelt villamos energia formája és feszültségszintje azonban különböző.

ˇ    A megújuló energiaforrásokat hasznosító berendezések fejlesztésénél, telepítésénél, üzembe helyezésénél, üzemének ellenőrzésénél is számos villamos és egyéb mérést kell elvégezni. Ezek a berendezések majdnem minden esetben a szabadban vannak és sok esetben a hálózati villamos energia ellátástól távol vannak.

ˇ    Az oktatásban, de különösen a megújuló energiaforrások hasznosításának oktatásánál a terepen történő vizsgálatok, demonstrációk ugyancsak többnyire villamos energiát igényelnek. A mérések elvégzésére és ellenőrzésére többnyire szintén villamos energiát igénylő mérő berendezésekre, elektronikus, számítástechnikai, adatrögzítő, kommunikációs, esetleg videó eszközökre van szükség.

ˇ    Az ilyen vezetékes villamos energia ellátással nem rendelkező szabad terepen történő vizsgálatoknál, üzembe helyezéseknél, demonstrációknál egyedi energiatárolókkal, robbanómotoros aggregátokkal biztosítják az áramellátást. Sok esetben az aggregátok és energiatárolók szállítása és folyamatos üzemeltetése nehézségbe ütközik.

ˇ    A hordozható mérömüszerek, adatgyüjtök, kis számítógépek általában rendelkeznek saját villamos energiaforrással, azonban ezek működési ideje korlátozott, így huzamosabb vizsgálatoknál gondoskodni kell ezek cseréjéről, újratöltéséről.

ˇ    Szabad terepen történő vizsgálatokhoz szükséges villamos energiát célszerű napenergiából fedezni. A napelemes áramforrás a Nap sugárzási energiáját hasznosítja és közvetlenül állít elő villamos energiát. A villamos energia közvetlenül felhasználható, vagy villamos energia tárolóban, akkumulátor egységekben tárolható. A megfelelően kialakított napelemes áramforrás a villamos energiát tetszőleges feszültség formákban és szinteken szolgáltatja és villamos energia ellátásra alkalmas.

A SOLART-SYSTEM KFT  HORDOZHATÓ NAPELEMES ÁRAMFORRÁS ÉS MÉRÖMÜSZERE A TEREPEN TÖRTÉNÖ VIZSGÁLATOKNÁL, ÜZEMBE HELYEZÉSEKNÉL, KUTATÁSI, OKTATÁSI DEMONSTRÁCIÓKNÁL A SZÜKSÉGES VILLAMOSENERGIÁT AZ IGÉNYELT FORMÁBAN BIZTOSÍTJA, AZONNAL ÜZEMKÉPES ÉS EGYBEN RENDELKEZIK A LEGFONTOSABB VILLAMOS JELLEMZÖK MÉRÉSÉRE ÉS REGISZTRÁLÁSÁRA, VALAMINT SZÁMÍTÓGÉPES ADATKIÉRTÉKELÉSÉRE ALKALMAS MÉRÖEGYSÉGGEL.

ˇ         A SOLART-SYSTEM KFT  berendezésének főbb műszaki jellemzői:

§                Legnagyobb terhelhetőség 100 W

§                Névleges kimenő feszültség 4,5...9VDC, 12VDC, 24VDC, 220VAC 50Hz

§                Energiaátalakítója szilícium napelem, amely egy egységbe és külön is elhelyezhető

§                Energia tárolója speciális akkumulátor

§                Töltésszabályozója elektronikus, töltésállapot jelzéssel

§                Mérés és regisztrálási lehetőség 0,1 mV-1000VDC; 0,1 mV-750VAC;

§                0,1 W - 40 MW; 0,1 mA - 20 ADC; 0,1 mA - 20 AAC;

§                0,1 nF- 400 mF; 10 mH - 400 mH; 4 MHz; - 40 Co - 1200 Co;

§                C-MOS jelkimenet 1-10-100 kHz

§                Kettős LCD kijelző(analóg-digitál)

§                Együttes kijelzés (dual display)

§                Max. min. tárolás.

§                Valódi középérték mérés (true RMS)

§                Számítógépes csatlakozás (RS 232)

§                Számítógéptáp +/- kimenet

§                  Tömege 10 kg


TÖBBCÉLÚ NAPENERGIÁS MELEGVÍZTERMELÖ OKTATÁSI EGYSÉG 

  • Elsősorban oktatási célra tervezte a SOLART-SYSTEM KFT ezt a napenergiás melegvíz termelő egységet, amely különböző földrajzi környezetben telepítve nem csak a napenergia hasznosítás oktatásának kiváló eszköze, hanem az iskolák melegvíz ellátásánál is kiválóan hasznosítható.
  • A SOLART-SYSTEM KFT  berendezésének fölépítése olyan, hogy a kb. 2 m2 felületű napkollektor állítható dőlésszögű korrózióálló alumínium tartószerkezetre van szerelve. Az alumínium tartószerkezet a felállításhoz és rögzítésre alkalmas korrózió védelemmel rendelkező acél talpakhoz csatlakozik. A zárt csatlakozó szekrény, amelyben a különböző hőmérséklet mérési pontok csatlakozása is kialakításra került a szabályozó elektronikát is magába foglalja. A zárt csatlakozó szekrény valamint a berendezéshez csatlakozó keringető szivattyú, szabályozó szelep és nyomáskiegyenlítő tartály külön is elhelyezhető. A berendezéshez hőcserélővel rendelkező melegvíztároló is csatlakozik.

     §            Megengedhető folyadék nyomás max.3 bar

                  §           A kollektorban a folyadékáramlási sebessége 70-90 liter/óra        

     §            Névleges feszültség 220 V 50Hz

                  §           A hőcserélővel ellátott melegvíztároló térfogata 150 liter

                  §           A kollektorban alkalmazott fagyálló folyadék glikol

                  §           Villamos segédfűtés 220V/1.8 kW

                  §           Dőlésszög 30o-60o között 5o lépcsökben állítható

                  §           Kecskemét térségében felállítva az éves termelt hőenergia 860 kWh

 

 


Fõoldal

Céginformáció

Napelemes berendezések

Többcélú áramforrások

Érzékelõk

Aktuális