Fõoldal

Céginformáció

Napelemes berendezések

Többcélú áramforrások

Érzékelõk

Aktuális

 


A SOLART-SYSTEM KFT berendezései villamos energiát termelnek napenergiából!

A napenergiából közvetlenül villamos energiát elállító eszközöket fotovillamos elemeknek, napelemeknek nevezik. A villamos energia elállításának ez a módja a fotovillamos energiaátalakítás. A fotovillamos energiaátalakítás fejlesztésének, alkalmazásának komoly tradíciója és potenciális lehetősége van Magyarországon. Az első napelemek már a mult század 70-es évek elején elkészültek és az első napelemes berendezés 1975-ben telepítésre került Magyarországon.

ˇ         A SOLART-SYSTEM KFT -t 1990-ben azzal a céllal alapítottuk, hogy a napenergia hasznosítása területén szerzett akkor már majd 20 éves fejlesztési, gyártási tapasztalatunkat hasznosítsuk. Az elmúlt időszakban számos napelemes eszközt és berendezést készítettünk.

ˇ        A SOLART-SYSTEM KFT egyedi igényekre és megrendelésre készít elsősorban villamos energiát termelő fotovillamos napelemes berendezéseket. Ezek a szakszerűen tervezett és a legkorszerűbb technológiákkal készített berendezések alkalmasak arra, hogy például villamos hálózattal nem rendelkező, vagy villamos energiával nehezen ellátható objektumok világítási, rádiózási, televíziózási, hírközlési, vízellátási, biztonságtechnikai, riasztó és egyéb berendezések folyamatos villamos energia igényét fedezzék. A jelenlegi hazai villamos energia árat és az átlagos hálózatkiépítési költséget figyelembe véve a SOLART-SYSTEM KFT berendezései olcsóbban termelik a villamos energiát, ha 

az igényelt éves villamos energia igény legfeljebb

 és a villamos hálózat messzebb van mint 

50 kWh

60 m

100 kWh

110 m

200 kWh

220 m

500 kWh

550 m

1000 kWh

1,1 km

5000 kWh

5 ,5km

Az adatokat diagrammban is ábrázoljuk! Átmeneti üzem esetén a számok még kedvezőbbek, mert a SOLART-SYSTEM KFT napelemes berendezései leszerelhetők és máshol újból üzembe helyezhetők! A beruházási költség megtérül, mert nem kell villamos hálózatot kiépíteni és utána a villamos energiáért fizetni!

ˇ        A SOLART-SYSTEM KFT a napelemes berendezéseket az igényeknek megfelelően egyenfeszültségre (Pl. 12V, 24V, 48V) vagy váltakozó feszültségre (pl. 230 V~ 50Hz) készíti.

ˇ        A SOLART-SYSTEM KFT villamos hálózatra visszatápláló napelemes berendezés szállítására is vállalkozik.

ˇ        UJDONSÁG! NAGYOBB ÖNNÁLÓSÁG! NAGYOBB BIZTONSÁG! NAGYOBB FÜGGETLENSÉG!  A SOLART-SYSTEM KFT  egyedi igényekre villamos hálózattal rendelkező fogyasztók kváziautonóm napenergiás energia ellátásának megoldására is vállalkozik. A fogyasztók energiaellátása napelemekkel történik és hálózat kimaradás esetén is folyamatos áramellátás biztosítható!

       

Egy tipikus kváziautonom napelemes berendezés műszaki jellemzői:

ˇ        A villamos energiaellátás átlagos mértéke: 700 kWh/év

ˇ        A kimenő feszültség névleges értéke: 230 V 1fázis ~ 50 Hz

ˇ        Névleges legnagyobb terhelhetőség: 500 VA

ˇ        Az autonómitás legnagyobb értéke: 48 óra (100 W átlagterhelésnél)

ˇ        Átkapcsolási idő: kisebb, mint 0,004 sec

 

ˇ          A SOLART-SYSTEM KFT napelemes berendezései alig igényelnek karbantartást és megbízhatóak!


Fõoldal

Céginformáció

Napelemes berendezések

Többcélú áramforrások

Érzékelõk

Aktuális